Kocaseyit ölüm yıldönümünde gün boyu çeşitli etkinlikler ile anıldı.

Memleketimizin savunulmasında birçok farklı savaşta yer almış, Çanakkale Savaşlarında kaldırdığı 276 kiloluk top mermisiyle efsaneleşmiş, Onbaşı Seyit ÇABUK namı diğer Kocaseyit ölüm yıldönümünde gün boyu çeşitli etkinlikler ile anıldı.
Etkinlikler kapsamında Havran Belediyesi Kocaseyit Tiyatro Topluluğunun sergilediği “Önce Vatan” tiyatro oyunu Belediye Kültür Merkezinde halkın yoğun katılımı ile sahnelendi.
İlçe Kaymakamımız Sayın Şeref AYDIN,Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY ve protokol üyelerinin katılımı ile sahnelenen oyun izleyiciler tarafından gurur ve duygu yoğunluğu için izlendi.
Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY yaptığı konuşmada Kahramanımız Seyit Onbaşı’yı ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.Bu güzel tiyatro oyununu hazırlayan emek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.
Başkanımız Sayın Emin ERSOY bu topraklar nice isimsiz kahramanlar sayesinde kanla dökülerek can verilerek kazanıldı.Tüm Gazilerimize Allah’tan acil şifalar şehitlerimize ise rabbimden rahmet dilerim dedi.