15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı 1

İlçemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 2.Yıldönümü nedeniyle hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığımız tarafından bir dizi etkinlikler tertip edildi.

Saat 21:00’da başlayan Programda Osmanlı’dan bu yana hala kültürümüzün en temel taşlarından birini oluşturan mehter takımı, marşları ile izleyenleri coşturdu. Mahalle sancakları ve Dev Türk Bayrağımız ile alana giriş yapan Turgutlu Mehteran ekibi görsel gösterileri ile büyük beğeni topladı.Havranlılar marşlara ellerinde bayraklar ile eşlik ettiler. Çamdibi Kuran Kursu öğrencileri şiirler okudu. Programın Sunucusu Sayın Ahmet Kemal BACAK ve Tasavvuf Musiki Sanatçısı Sayın Emrah GÜNEŞ okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile izleyenleri manevi dünya’nın derinliğine götürdü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması naklen verildi. Türkiye Kur’an ve ezan okuma birincisi Sayın İrfan KESKİN okuduğu ezan ve sela ile büyük beğeni topladı.,Havran AK Parti İlçe Başkanı Sayın Ahmet DAYI,Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY ve Kaymakamımız Sayın Şeref AYDIN halka hitaben birer konuşma yaptılar.

ERSOY’15 TEMMUZ’U HAVRAN’IN HER BİR KÖŞESİNDE YAŞATACAĞIZ
Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY,konuşmasında şunları söyledi.

Hain darbe girişiminin üzerinden tam iki geçti.Devletin içine sızan asker görünümlü hainler o kara gecede milletin üzerine Tanklar,Uçaklar sürdüler.ağır silahların namlularını halkımıza çevirdiler.Milletimiz tankın önüne yattı,Uçağa terlik fırlattı.Çanakkale’de Dumlupınar’da olduğu gibi vatanı uğruna ölümü göze aldı.Çanakkale’de Seyit Onbaşı çıktı sırtladığı mermi ile Ülkenin kaderini değiştirdi.15 Temmuz’da ise Başçavuş Ömer Halisdemir Komutanının emrini uyguladı hain paşayı öldürdü.Kendisi’de vücuduna 30 mermi isabet alarak şehitlik mertebesine erişti.Biz Türkler anasız babasız yarsız kalırız ancak vatansız kalamayız.Bunu düşmanlarımız 15 Temmuz darbe girişiminde öğrendi.

Havran’ın her bir köşesinde 15 Temmuzu yaşatacağız.Geçtiğimiz yıl Hükümet konağı önündeki meydanın çevre düzenlemesini tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik.Meydanın adını meclis kararımız ile 15 Temmuz şehitler meydanı olarak belirledik.Bu yıl ise Eski Meslek lisesi arsayı mevcut parka dahil ederek yeniledik.Cuma günü açılışını gerçekleştirdik.

Parkın adını ise meclis kararı ile Ömer Halisdemir olarak değiştirdik.Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize ise acil şifalar diliyorum dedi. Kaymakamımız Sayın Şeref AYDIN,Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY,Havran AK Parti İlçe Başkanı Sayın Ahmet DAYI ve Havran MHP İlçe Başkanı Sayın Ömer ACAR Sanatçılara Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın heykeli ile çiçek taktim ettiler. Program’da katılımcılara Belediyemiz tarafından lokma ve çorba ikramı yapıldı. Ziraat Odası önündeki 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına binlerce Havranlı akın etti.