SPORLA ERDEMLİ GENÇLİK SAĞLIKLI GELECEK PROJESİ

Balıkesir Valiliğince yürütülmekte olan “Bengi Projesi” ve “Sporda Yetenek 10’la Gelecek projesi” kapsamında, ilçemizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimize yönelik farklı spor branşlarında eğitim vermek üzere Havran Kaymakamlığı koordinesinde yürütülecek “Sporla Erdemli Gençlik Sağlıklı Gelecek Projesi” protokolü Havran Kaymakamlık Makamında düzenlenen imza töreni ile hayata geçti. Havran Kaymakamı Şeref AYDIN, Havran Belediye Başkanı Emin ERSOY, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU, Havran Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan ÇAM, Havran İlçe Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Onur KOÇAK, Havran İlçe Emniyet Müdürü İsmail TUR ve Havran Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Mehmet KURU’nun yer aldığı protokol imza törenin ardından Havran İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan ÇAM tarafından şu açıklama yapılmıştır: “Gerçekleştirilecek projede geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimi hedeflenmektedir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Havran Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla açmış olduğu kurslar ve okullarda yapılan çalışmalar ile 500’ün üzerinde öğrencinin taraması yapılmış ve tespit edilen öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilmiştir. Açılan kurslar Kocaseyit Kapalı Spor Salonu’nda haftanın her günü devam edecektir. İmzalanan protokol ile Havran Belediyesi kursiyerlerin taşımasını gerçekleştirirken Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü kurs alanı çevresindeki güvenlik önlemlerini alacak, İlçe Sağlık Müdürlüğü bağımlılık, obezite gibi konularda öğrencilere rehberlik edecektir. Spor malzemelerinin alımı, projenin tanıtılması için hazırlanacak afişler Havran Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacaktır. Kursları başarıyla tamamlayan öğrencilerimize ilgili branşın lisansı çıkarılarak daha profesyonel seviyelerde spor yapabilmeleri için gerekli çalışmalar yapılacaktır.”