Havran’da Kurtuluş Etkinlikleri Coşkulu Geçti

Balıkesir’in Havran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.’nci yılında, Havran Belediyesi tarafından düzenlenen hazırlanan birbirinden güzel etkinlikler ile gerçekleşti.
Belediye Hizmet binası önünde başlayan kortej yürüyüşü Hükümet konağı önünde son buldu.

Hükümet Konağı önünde başlayan programda protokol üyeleri tarafından Atatürk büstüne çelenk sunumu yapıldı. Etkinliklerin ikinci bölümü Seyit Onbaşı Mesire alanında devam etti.
Törenlerde bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından,Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,Başbakan Sayın Binali Yıldırım ve rahatsızlığı nedeniyle kutlamalara katılmayan Belediye Başkanımız Sayın Emin Esoy’un göndermiş olduğu telgraflar okundu.

Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Belediye Başkan Vekili Yusuf Özkan halkın bayramını tebrik ettiler. Öğrenciler tarafından okunan şiirler uzun süre alkışlandı.
Temsili milis kuvvetlerinin Havran’a girişi ve kurtuluş senaryosu canlandırıldı. Havran Belediye Başkan Vekili Yusuf Özkan halka hitaben bir konuşma yaptı. Halk Oyunları ve Mehteran ekipleri izleyicilere hazırladıkları gösterileri sundular. Belediye tarafından vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

Havran Belediyesi Seyit Onbaşı Pehlivan Güreşleri Kırkpınar’ın önde gelen isimlerinin güreş müsabakaları ile devam etti.Kıran Kırana geçen müsabakalarda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerin son Şampiyonu Recep Kara rakibine yenilerek izleyicileri şok etti.
Müsabaka sonrası Recep Kara rahatsızlanarak ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Dereceye giren Güreşcilere Ödüllerini Havran Kaymakamı Yasin Öztürk,Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz,Havran Belediye Başkan Vekili Yusuf Özkan,Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan,Belediye Meclis Üyeleri,Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Temsilcileri verdi.
Etkinlik sonrası Havran Belediyesi Protokol Üyelerine Kent Müzesinde bahçesinde yemek ikram etti.

Etkinliklere Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Belediye Başkan Vekili Yusuf Özkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve Havranlılar katıldı. .