23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle gelenekselleşen makam devri gerçekleşti 1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle gelenekselleşen makam devri gerçekleşti. Havran Kaymakamı Şeref AYDIN, Havran Belediye Başkanı Emin ERSOY ve Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Rasim GİRGİN eş zamanlı olarak makamlarını öğrencilere teslim etti. Yeni görevlerine başlayan Havran Kaymakamı Fatma ÇELİK, Havran Belediye Başkanı Hilal ALKAYA ve Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Talha Buğra DEMİR vakit geçirmeden icraatlarına başladı. Havran gündemini oluşturan sorunları görüşen protokol üyeleri özellikle öğrencilerin yaşadığı sorunlar üzerine yoğunlaşırken okullarda ki oyun alanları, kitap fuarı, motorlu taşıtlar yüzünden oluşan gürültü kirliliği gibi konular üzerine yoğunlaştı.

Makamlarını devreden Havran Kaymakamı Şeref AYDIN, Havran Belediye Başkanı Emin ERSOY ve Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Rasim GİRGİN öğrencilerle gündem ve gelecek planları üzerine keyifle sohbet ederek mevcut sorunlara çözüm önerileri aradılar. Öğrenciler özgüvenleri ve aldıkları kararlarla görev verildiği takdirde makamlara bugünden hazır olduklarının sinyalini verdi.

Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY sizler geleceğimizi şekillendireceksiniz.Belediye Başkanı olarak ilçemizde çocuklarımızın daha iyi koşullarda mutlu bir şekilde yaşam sürmeniz için yeni çocuk parkları ve yaşam alanları oluşturuyoruz.Cadde ve sokaklarda rahat güvenli yürüyebilmeniz için alt ve üst yapılarımızı komple yeniliyoruz.Evlerinizde sağlıklı su tüketebilmeniz için eski su hatlarını yeniliyoruz.Tarihimizi unutmamanız için İlçemize yeni müze kazandırmak için çalışıyoruz.Havran kent müzesine 7 ayda 6000 ziyaretçi geldi.Gelen konuklarımız kent müzemizi ziyaret ederek ilçemizin tarihi ve kültüre yapısı ile ilgili bilgiler ediniyor.İlçemizi daha iyi tanıyor dedi.

Başkanımız Sayın Emin ERSOY’ İlçemize iki yeni müze daha kazandıracağız.Atatürk’ün ilçemizi ziyareti sırasında bir gece konakladığı Terzizade konağın’da restorasyon çalışmaları başladı.Terzizade konağı halk müzesine dönüşecek.

Yeni Belediye binamız tamamlandığında şuan içinde olduğumuz binayı müze haline gelecek. Havran Cumhuriyet caddesi üzerinde eski binaları Üniversitelerimizin hazırladığı projeler dahilinde restore edip hizmete açacağız.Havran Beypazarı ve Odunpazarı gibi akın akın insanların ziyaret ettiği bir ilçe olacak.Yılmaz Akpınar bulvarı üzerindeki park alanını genişletiyoruz.Çocuklarımızın rahat gezip dolaşacağı günlerini zamanlarını mutlu geçireceği yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz.Odalarımızın karşısı eski hayvan pazar yerine Gençlik Merkezi yapmayı planlıyoruz.

Havran’da çocuklarımız gençlerimiz yaşlılarımız mesut mutlu yaşaması için çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Siz değerli çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum dedi.