Belediyemiz ile Beykent Üniversitesi arasındaki işbirliği proje olarak meyvelerini vermeye başladı 1

Belediyemiz ile Beykent Üniversitesi arasındaki işbirliği proje olarak meyvelerini vermeye başladı.

Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrenci gurubu ve hocaları ilçemiz Kocaseyit mahallemizde hazırladıkları sosyal sorumluluk projelerin sunumu yapıldı.

Heyet ilk olarak program çerçevesinde Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY’u makamında ziyaret ettiler.
Programın ikinci bölümü Kocaseyit mahallesinde devam etti. Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri getirdikleri çeşitli hediyeleri Kocaseyit ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtımını yaptılar. İlçemize iki adet Kocaseyit mahallemize ise 3 adet projenin sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan öğrencilerin projeleri mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.

Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretim üyesi Akademisyen Prof.Dr. Sayın Nevin ÇEKİRGE yaptığı konuşmada şunları söyledi. Havran Belediyesi ve Üniversitemizin ortaklaşa sürdürdüğümüz projeler ortaya çıkmaya başladı.Öğrencilerimiz günlerdir bu projelerin üzerine büyük bir titizlik ve emek vererek çalışmalarını sonuçlandırdılar. Bugün ise öğrencilerimiz tamamlanan projelerini heyecan içinde sunumu gerçekleştirdiler. Projeler Havran’ın kültürel dokusunun korunması noktasında hassasiyet gösterilmiş ve toplum yararına göre hazırlanmıştır. Havran bizim için önemli çünkü burası Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı memleketi Çanakkale savaşlarının seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’nın torunları için Belediyemiz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz dedi.

Başkanımız Sayın Emin ERSOY Beykent Üniversitesi Hocaları ve öğrencilerine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim dedi, Başkanımız projelerin hayata geçirilmesi için gerek finansal gerekse zaman olarak planlama yapacağız.Öğrenci kardeşlerimizin emek vererek hazırladıkları hem ilçe merkezi hemde Kocaseyit mahallemiz ile ilgili projeleri çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Başkanımız Sayın Emin ERSOY günün anısına Prof.Dr. Sayın Nevin ÇEKİRGE’ye Kocaseyit’in heykelini takdim etti. Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet YILMAZ ise öğrencilere Belediyemiz tarafından hazırlanan İlçemizin tanıtım yayını yapılan içinde kitap broşür v.b yer aldığı hediye çantaları verdi.